Coaching

We onderschatten soms hoe belangrijk het is om je gelukkig te voelen met je baan. Wanneer het niet lekker loopt, voel je je ook minder gelukkig in de privésfeer. Des te belangrijk is het om ervoor te zorgen dat je hier goed functioneert. 

Begeleiding

Ik begeleid medewerkers, leidinggevenden en directeuren bij leiderschapsontwikkeling en burn-out/bore out klachten. In een intakegesprek bespreken we samen de vraag en brengen we de aanpak in kaart. In de aanpak kunnen verschillende aspecten aan bod komen, zoals een assertiviteitstraining (rollenspel), effectief leren communiceren en presentatietechnieken. Ook zet ik graag de DISC-methodiek in; een gedegen test voor het in kaart brengen van voorkeursstijlen van gedrag.

 

jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash (1).jpg

Burn-out

Een burn-out wordt vaak veroorzaakt door dieperliggende, verkeerde overtuigingen.  Hierdoor vind je het bijvoorbeeld lastig om een ander iets te weigeren of nee te zeggen, je hebt neiging tot perfectionisme of je overvraagt jezelf. Je bent goed in het bagatelliseren van problemen. Wanneer je echter richting burn-out gaat kun je daar niet meer omheen. Een burn-out herbergt ook nieuwe kansen. We gaan op pad om nieuwe wegen te ontdekken die passen bij jouw “aard van het beestje”. We beginnen met een plan van aanpak en naast het werken met gerichte doelstellingen leer je rust te nemen. Stap voor stap ga je jouw horizon weer ontdekken.

Persoonlijk leiderschap

Door persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen kun je groeien als krachtige, succesvolle leider. Een succesvolle leider neemt heldere besluiten, is authentiek en inspirerend voor collega’s. Door samen te reflecteren leer je je eigen gedrag te begrijpen en te verbeteren om zo meer draagvlak te creëren binnen de organisatie. 
Je bent het meest waardevol als je fysiek, mentaal en emotioneel gezond bent. Tijdens de gesprekken kijken we niet alleen naar jou in je omgeving. Je bent namelijk niet alleen werknemer of werkgever, maar ook ouder, partner, zoon/dochter en vriend. In iedere rol wil je zinvol zijn en je wilt er energie van krijgen. We zoeken naar situaties en mogelijkheden waarin jij het beste tot je recht komt en de meeste balans voelt.

Executive coaching

Als directeur of manager heb je veel verantwoordelijkheden op je bord liggen. Je hebt visie, maakt strategische keuzes, geeft richting, inspireert en enthousiasmeert. Deze verantwoordelijkheden kun je alleen aan als je in alle opzichten competent en vitaal bent. Je kent je eigen sterke en zwakke punten en weet hoe je hiermee om moet gaan. Ik help jou met deze ontwikkeling. We kijken naar je drijfveren en reflecteren op werksituaties. Privésituaties worden, indien nodig, meegenomen. 

 

 

 

Plan een gesprek

Tijd voor een ontmoeting? Neem contact op, wacht er niet te lang mee.

In een korte kennismaking kunnen we beiden ervaren of ik jou kan helpen.

 

Plan een gesprek
Maaskant maastricht